gennaro logo new

2022.09.26.

itt van az osz itt van ujra 08Tanítás nélküli munkanap keretében foglalkoztunk az ősz témakörével, sok szempontú, gyakorlati megközelítésben kerestük kapcsolódási pontjait az élet egyéb területeivel. A diákönkormányzatunk ötleteit felhasználva színes programlehetőségek közül választhattak tanulóink: kirándulás az őszi napfényben, közös dalolás, zenehallgatás, termések gyűjtése, tobozokból süni készült, a tankonyháról sütőtök és fahéjas alma illata csalogatta a fiatalokat kóstolóra.

 

Az óvoda iránt érdeklődők részére
2022. szeptember 22. CSÜTÖRTÖK
JELENTKEZÉS A TITKÁRSÁGON
(az óvoda megtekintése egyéni időpont egyeztetés alapján történik)

2022.09.19.

20220916 143519Az idei tanévben - „próba” jelleggel - megkezdtük a készségfejlesztő iskolások gyakorlatának egy részét, külső munkahelyre szervezni. Az Ízlelő étterembe 4 diákunk jár hétfőnként gyakorlatra, az Esze Tamás Gyermekotthon kertjét pedig, 8 diákunk segíti rendbe tenni, kedd délelőttönként. Pénteken délután a két intézmény képviselői mutatkoztak be, elmondták szemléletmódjukat, tapasztalataikat, válaszoltak a kérdésekre. A bemutatkozások sorát az ÉFOÉSZ munkatársai színesítették, akik októbertől havonta két workshopot tartanak tanulóink számára: az egyik az önálló életvezetési, a másik az önérvényesítő csoport. Munkájuk megsegítéseként, kiegészítéseként saját kiadványaikat használják, melyek könnyen érthető kommunikációval készültek. Ezeket a kiadványokat az iskola könyvtárában a szülők is megtekinthetik, kollégáink pedig fel tudják használni az oktatás során.

2022.09.05.

IMG c4cdfc5e5fc718c1cb77841b73d30cb1 V

A tanévet egy nagy kirándulással kezdtük. Nagyon jó volt újra találkozni!  Megismerkedtünk az új iskolatársakkal, beszélgettünk nyári élményeinkről. És jól elfáradtunk!

 
Gratulálunk nekik, büszkék vagyunk rájuk! 
❤️
  
View the embedded image gallery online at:
https://www.hegyhatiskola.hu/hirek#sigFreeId6f3d5ea0c8
 
Elballagtak a 12. évfolyamos diákjaink,  a 2021/2022- es tanévet lezártuk.
 ????
Kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk mindenkinek a nyári szünetre! ????

2022.06.07.

kezdokepMájus 20- án, Csecserics Beáta meghívására, 15 tanulóval Budakeszire, a Dogflow Arena-ba látogattunk. Először egy Agility bemutatón vettünk részt. Tanulóink lelkesen nézték, hogy a kutyák az akadálypályákat milyen ügyesen teljesítik: léceket ugrottak át, palánkon másztak, alagútban kúsztak, szlalomoztak. Később, a diákok is kipróbálhatták az akadálypálya egy részét, Rafiky-vel és egyik barátjával.

2022.05.25.

kezdő képKét év kimaradás után intézményünk újra megszervezte kulturális fesztiválját, ami idén 46. alkalommal került megrendezésre. Szeretnénk megköszönni a tanulóknak, felkészítőknek, vendégeinknek, a zsűri tagjainak, hogy jelenlétükkel megtisztelték a Fesztivált! A zsűri véleménye alapján, magas színvonalú produkciók kerültek bemutatásra.

Reméljük, hogy mindenki sok élménnyel tért haza!

Jövőre újra találkozunk!

2022.05.20.

madarekesfak4Az idén rendhagyó módon emlékeztünk meg a madarak és fák napjáról, mely már több, mint százéves hagyománnyal rendelkező emléknap.

versillusztrációs pályázat

A Ferencvárosi Helytörténeti Egyesület Költészet napi Versillusztrációs pályázatán minden évben részt veszünk. Idén nyolc tanulónk rajzával pályáztunk. Kelemen Botond és Nagy-Czirok László rajzai bejutottak a döntőbe. Műveik 2022. szeptember 1-től október 1-ig megtekinthetők lesznek a Ferencvárosi Helytörténeti gyűjtemény kiállító termeiben.
Pályaművük megjelent a virtuális kiállítás lapozható kiadványaiban is, melyek a következő linken találhatók:

http://egyesulet.ferencvaroskalauz.hu/versillusztracios-palyazat/

Szeretettel gratulálunk nekik!

Akik a rajzpályázaton részt vettek, de a döntőbe nem jutottak be, emléklapot kaptak. Rajzaikat megnézhetik a pályázat Facebook oldalán, a következő linken:

https://www.facebook.com/Versillusztraciospalyazat

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech