gennaro logo new

2018. június 06.

661A kollégiumi programok sorát az idei tanévben is kutyaterápiás foglalkozások színesítették. Szerdánként Csecserits Beáta látogatott el hozzánk Maggie nevű terápiás kutyájával, akiket a gyermekek hétről hétre nagy izgalommal vártak. Gyermeknap alkalmából Bea meglepetéssel készült egy kutyás, lovas bemutató szervezésével. A helyszínt a gyönyörű májusi időben, virágillattal bódító levegőn, a sportpályánk és a kertünk biztosította, ahol 6 kutya és egy ló szórakoztatta a fiatalokat.

 

Maggie: 7 éves border collie szuka, vizsgázott terápiás kutya.
Rue: 3 éves rövidszőrű border collie szuka, agility verseny kutya.
Rafiki: 11 hónapos border terrier szuka, terápiás kutya tanuló.
Mixi: 4 éves keverék szuka, agility kutya
Ensley: 2 éves közép uszkár szuka, agility kutya
Kelsi: 8 éves törpe uszkár szuka, többszörös magyar válogatott agility-ben, Európa- és világbajnokságokon is több alkalommal indult.
Kutyavezetők: Hagyó Dorina és Tóth Vivien

(Az agility egy kutyás sport, a hetvenes években egy angol lovastiszt találta ki egy díjugrató verseny színesítésére. A lovas díjugratáshoz hasonlóan a versenyző kutyák feladatokat oldanak meg egy kiépített pályán. Forrás: internet)

A ló: Sziszi, 18 éves fjord ló (kanca)

A két órás program során a kutyák bemutatták az általuk megtanult, sokat gyakorolt mutatványaikat a felépített akadálypályán. Jutalmul lelkes tapsot kaptak a teljesítményükért.

686

Ezt követően Sziszi nyergébe kapaszkodhattak fel a fiatalok, ki-ki félelmét legyőzve vagy vakmerő bátorsággal. Domi például, aki retteg a kutyáktól a legnagyobb természetességgel simogatta meg a lovat.

Cserébe a nagy élményért pihenés közben almával és sárgarépával etették meg a barátságos négylábút a vállalkozó szellemű jelentkezők.
Repült az idő. Köszönjük szépen az önfeledt pillanatokat.

Pletser Ágnes  
gyógypedagógus

Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech