2018. április 24.

Föld napja 1A Föld napját minden évben április 22-én ünnepeljük. Ebből az alkalomból iskolánkban projekt hetet tartunk, amely során minden napra jut olyan program tanulóink számára, amellyel felhívjuk a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.

 

 

 

Az elmúlt héten a projekt indításaként részt vettünk a Föld napja nyitó rendezvényén, amelyet a Földművelésügyi miniszter döntése alapján a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ szervezett meg a budatétényi rózsakertben.
Itt olyan programokat állítottak össze a Föld napjához kapcsolódóan, amely az iskoláskorú gyerekek fejlődését szolgálta.

Megérkezésünkkor a fiatalokat ámulatba ejtette a környezet, hiszen sok száz, ha nem ezer tő rózsa várja itt a májust, hogy virágba borulhasson.
A sok érdekes esemény közül tanulóink a magas-légköri mérésre alkalmas rádiószonda felbocsátását várták a leginkább, de a mikroszkóp alatti világ és az „Építs élhető várost" interaktív játék is sokakat érdekelt. A környezetvédelmi kvízek, az óriás túzok puzzle, a kézműves foglakozások és gyermekrajz kiállítás is nagy népszerűségnek örvendett.

Nagy örömünkre virágot is ültethettünk, amelyet mindenki hazavihetett.

Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech