gennaro logo new

2018. április 09.

szemleletformaloMárcius elején a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. XVIII. kerületi Szemléletformáló és Újrahasználati Központjában pedagógus tájékoztató napon vettem részt, melyen óvodapedagógusok, tanítók, tanárok és gyógypedagógusok jelentek meg.

 

 

 

Az előadások egy része arról szólt, hogy mit tehetünk mi, a jövő generációk nevelésében - oktatásában résztvevő személyek a környezettudatos szemlélet terjesztésének érdekében. Más szervezetek saját programjaikból adtak ízelítőt, amire szeretettel várnak csoportokat, osztályokat.

Az Italos Karton Egyesület képviselője számadatokkal és diagramokkal tarkított diasorral próbált elrettenteni mindenkit a „szeméttermelés" következményeitől, majd egyféle megoldást kínálva bemutatta a házi, újrahasznosításon alapuló papírkészítés menetét.

A Humusz Szövetség felnőtt- és fiataloknak szóló képzési lehetőségeit is felvázolta, valamint tőlük tudtuk meg, hogy március a műanyagböjt hónapja. A Földművelésügyi Minisztériumból érkezett előadó a környezeti neveléshez a különböző tantervekkel könnyen összeegyeztethető, kiegészítő internetes tananyaglistához adott hozzáférést, továbbá a klímaváltozáshoz is alkalmazkodó tanterem elrendezés szempontjait vázolta.

A Greenius társaság is bemutatta tevékenységét, ami pályázatok és kiállítások szervezésén túl tananyagfejlesztésre és foglalkozások tartásra is kiterjed. Mindezek után a házigazda FKF tartott egy összefoglaló, a tanítványainknak is megtartható, interaktív próbaórát. Ennek során csoportokat alkotva oldottunk meg feladatokat, majd a csoportok által megszerzett tudást egyesítve megalkottuk a hulladék piramist.

hulladekkezelesi piramis

Végül lehetőségünk nyílt körüljárni a telephelyet, és megtekinteni az újrahasznosítással készített játékokat, az újrahasználatra felkínált eladó tárgyakat és a gyűjtő rendszereket.

Munkánkban is hasznosítható, új ismeretekben gazdag napot zártunk.

Deák Adrienn  
gyógypedagógus

Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech